Ζιμπάμπουε: Ο Μουγκάμπε δηλώνει ότι "χρειάζεται ακόμα δουλειά" για το νέο Σύνταγμα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ζιμπάμπουε: Ο Μουγκάμπε δηλώνει ότι "χρειάζεται ακόμα δουλειά" για το νέο Σύνταγμα

Ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο επί δεκαετίες πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, έκανε σήμερα δηλώσεις για τον νέο Καταστατικό χάρτη στη χώρα του που, τιθέμενος εν καιρώ σε ισχύ, θα προλειάνει το έδαφος για ελεύθερες και τίμιες εκλογές.

Ο ανώτατος άρχων της Ζιμπάμπουε από το γειτονικό Μαπούτο, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο περιφερειακής διάσκεψης, τόνισε σχετικώς ότι "χρειάζεται ακόμα δουλειά, κάποιες βελτιώσεις", πριν αυτός ο Καταστατικός χάρτης να τεθεί σε δημοψήφισμα, "πιθανώς τον Οκτώβριο", φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα στη Ζιμπάμπουε έχουν ήδη από τον Ιούλιο συμπέσει στο τελικό σχέδιο γιαυτό το Σύνταγμα.'Oμως, κυριολεκτικά την τελευταία ώρα, ήγειρε ενστάσεις το κυβερνών κόμμα, το Zanu-PF.Στην αφρικανική αυτή χώρα, από το 2009 και μετά ο πρόεδρος Μουγκάμπε συνεργάζεται στην άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας με τον πρωθυπουργό, μεγάλο πολιτικό αντίπαλό του, τον Μόργκαν Τσβανγκιράι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.πρακτ.)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζιμπάμπουε Μουγκάμπε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ