Αυστραλία: Θησαύρισαν απ’ τον τζόγο και ζητούν και τα ρέστα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Θησαύρισαν απ’ τον τζόγο και ζητούν και τα ρέστα

Δυο εταιρίες τυχερών παιχνιδιών διεκδικούν αποζημίωση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από την πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας επειδή δεν τους επιτρέπει να συνεχίσουν τη μονοπωλιακή εκμετάλλευση του ηλεκτρονικού τζόγου.

Πρόκειται για εταιρίες που στην κυριολεξία έχουν θησαυρίσει!

Πρώτη, η εταιρεία Tatts Group, κατέθεσε το Ανώτατο Δικαστήριο Βικτωρίας αγωγή για αποζημίωση 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ισχυριζόμενη ότι η κυβέρνηση αθέτησε υπόσχεσή της να ανανεώσει την άδεια μονοπωλιακής εκμετάλλευσης των τυχερών μηχανών πόκις.

Η προσφυγή της Tatts Group κατά της πολιτείας προκάλεσε έκρηξη του πρωθυπουργού Τεντ Μπάϊλιου, ο οποίος δηλώνει ότι η εταιρεία που έχει θησαυρίσει από τα πόκις στρέφεται κατά των πολιτών.

«Η αγωγή στρέφεται κατά των πολιτών της Βικτώριας, διότι αν χάσει η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να πληρώσει την αποζημίωση και τα δικαστικά έξοδα από το ταμείο της πολιτείας, αφαιρώντας κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία, την παιδεία και άλλες βασικές υπηρεσίες προς τους πολίτες», δήλωσε.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Tatts Group απαντά, ότι η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να τιμήσει την υπόσχεση που είχε δώσει στην εταιρεία του και την Τabcorp Holdings να μην αλλάξει την πολιτική εκμετάλλευσης των πόκις.

Αγωγή για αποζημίωση αναμένεται να καταθέσει και η Τabcorp Holdings με το ίδιο, ακριβώς επιχείρημα. Υπολογίζεται, ότι ενδεχόμενη δικαίωση των δύο εταιρειών από το δικαστήριο θα κοστίσει στην πολιτεία 1,3 δισ. δολάρια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ