Ιράν: Τις περιοχές που χτυπήθηκαν από τους σεισμούς, επισκέφθηκε ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιράν: Τις περιοχές που χτυπήθηκαν από τους σεισμούς, επισκέφθηκε ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, επισκέφθηκε σήμερα τις περιοχές που χτυπήθηκαν από τους δύο σεισμούς το περασμένο Σάββατο, στα βορειοδυτικά της χώρας. Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Χαμενεΐ έγινε πέντε ημέρες μετά τις δύο δονήσεις, 6,3 και 6,4 βαθμών, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 306 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τις 3.000. Δεκάδες χωριά κοντά στην πόλη Ταμπρίζ έχουν ισοπεδωθεί, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του Χαμενεΐ, οι κάτοικοι του εξέφρασαν "την ικανοποίησή τους για τις υπηρεσίες που τους παρέχουν οι αρχές αλλά παραπονέθηκαν για το θέμα της διανομής της βοήθειας" προς τους πληγέντες. Από την πλευρά του, ο Χαμενεΐ επαίνεσε τα σωστικά συνεργεία για τις προσπάθειες που καταβάλουν και ζήτησε να βελτιωθεί η διανομή βοήθειας.

Μετά τους δύο σεισμούς η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα παράσχει γρήγορα βοήθεια στους κατοίκους της περιοχής για να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους. Ο πρώτος αντιπρόεδρος Μοχάμαντ Ρεζά Ραχιμί είπε ότι κάθε οικογένεια θα λάμβανε αμέσως 40 εκατομμύρια ριάλ (περίπου 2.000 δολάρια) και δάνειο ύψους 100-120 εκατομμυρίων ριάλ με επιτόκιο 4%. Σύμφωνα με τον Ραχιμί "περισσότερα από 10.000 σπίτια υπέστησαν ζημιές".

Νωρίτερα σήμερα, επιστρέφοντας από τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Μέκκα ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ