Έκθεση φωτογραφίας για την ιστορία της Λέσβου,στις αρχές του 20ού αιώνα,μέσα από το φακό του Φριτζ Μραζ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Έκθεση φωτογραφίας για την ιστορία της Λέσβου,στις αρχές του 20ού αιώνα,μέσα από το φακό του Φριτζ Μραζ

Έκθεση φωτογραφίας του Φριτζ Τζόζεφ Μραζ πραγματοποιείται στο φουαγέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης από τις 20 μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Η έκθεση με τίτλο «Ένα ταξίδι στο παρελθόν της Μυτιλήνης μέσα από το φακό του Φριτζ Μραζ» οργανώνεται και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Λεσβιακού Καλοκαιριού» και στον εορτασμό των 100 χρόνων ελεύθερου βίου του νησιού. Στην έκθεση παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό του Μράζ που καλύπτει μια περίοδο περίπου 30 χρόνων ξεκινώντας από τις αρχές του 20ού αιώνα.

Ο Φριτζ Τζόζεφ Μραζ, καλλιτέχνης φωτογράφος ξεχωριστός, με φινέτσα ευρωπαϊκή, έδωσε μια νότα «απελευθέρωσης» σε χρόνια γκρίζα για την ιστορία της Μυτιλήνης, λάτρεψε το νησί και επέμενε να παραμένει και να επιστρέφει καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του σε αυτό. Το αρχειακό υλικό που παρουσιάζεται, σχετίζεται με την πολιτιστική και ιστορική πραγματικότητα της Μυτιλήνης του πρώτου τρίτου του 20ού αιώνα, όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από το φωτογραφικό φακό του, καθώς και τις διάφορες εκφράσεις και εκφάνσεις της κοινωνικής πορείας του τόπου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ