Συρία: Η βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό είχε στόχο συνάντηση στρατιωτικών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Η βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό είχε στόχο συνάντηση στρατιωτικών

Οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στη Δαμασκό και η οποία είχε στόχο, όπως είπαν, συνάντηση στρατιωτικών σε γραφείο του γενικού επιτελείου, δήλωσε ο διοικητής Μαχέρ αλ-Νουαΐμο, επικεφαλής του γραφείου συντονισμού του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στη Συρία.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν οι παρατηρητές του ΟΗΕ.

«Η επιχείρηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εναντίον γραφείου του γενικού επιτελείου σχεδιάστηκε από ειδικούς ώστε να σημειωθούν ταυτόχρονα δυο εκρήξεις στις 08:05 σήμερα στη διάρκεια συνάντηση αξιωματικών και υπαξιωματικών του στρατού και των σαμπίχα (πολιτοφυλακές που πρόσκεινται στο καθεστώς)», τόνισε ο αλ-Νουαΐμο.

Οπως είπε, η επίθεση σημειώθηκε σε αποθήκη καυσίμων, πυρομαχικών και όπλων με τα οποία εφοδιάζονται οι στρατιωτικές μονάδες της πρωτεύουσας.

«Στόχος της επιχείρησης αυτής είναι να ανακάμψει το ηθικό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και να δει ο σαντ ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε καλά σχεδιασμένες επιχειρήσεις γιατί γνωρίζουμε τι συμβαίνει στις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων», τόνισε.

«Δε γνωρίζω πόσοι είναι οι νεκροί, αλλά στη συνάντηση συμμετείχαν 150 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους 10 αξιωματικοί που έχουν αναλάβει να καταστείλουν τις διαδηλώσεις στη Δαμασκό», υπογράμμισε.

Ο σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊζάλ αλ-Μοκτάντ, δήλωσε ότι κανένας από τους παρατηρητές του ΟΗΕ δεν έπαθε το παραμικρό από την σημερινή επίθεση κοντά στο ξενοδοχείο τους στη Δαμασκό.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ