Ιαπωνία-Κίνα: Κινέζοι ακτιβιστές αποβιβάστηκαν σε διαφιλονικούμενο νησί - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιαπωνία-Κίνα: Κινέζοι ακτιβιστές αποβιβάστηκαν σε διαφιλονικούμενο νησί

Κινέζοι ακτιβιστές αποβιβάστηκαν σήμερα σε ένα διαφιλονικούμενο νησί στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, ανακοίνωσαν μέλη της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

«Επιβεβαιώνουμε ότι κάποιοι ακτιβιστές αποβιβάστηκαν στο Ουοτσουριτζίμα», δήλωσε αξιωματούχος της ακτοφυλακής, αναφερόμενος σε ένα από τα νησιά του συμπλέγματος το οποίο οι Ιάπωνες ονομάζουν Σενκάκου και οι Κινέζοι Ντιαογιού.

Μια ομάδα εθνικιστών από το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο έφτασε με αλιευτικό σκάφος στη ζώνη αυτή σήμερα το μεσημέρι και, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, επτά από τους ακτιβιστές κατάφεραν να βγουν στην ακτή του νησιού αυτού κολυμπώντας παρά τη σημαντική δύναμη ανδρών της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

Τα νησιά αυτά, τα οποία διοικεί η Ιαπωνία και διεκδικούν η Κίνα και η Ταϊβάν, δεν κατοικούνται, αλλά βρίσκονται κοντά σε πλούσιους ψαρότοπους και εν δυνάμει τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ