Άνοιξε, μετά από έξι χρόνια, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

Άνοιξε, μετά από έξι χρόνια, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, μετά από έξι χρόνια που παρέμενε κλειστό λόγω εργασιών, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό σε δύο από τις αίθουσές του.

Πλέον, οι επισκέπτες του κεντρικού κτιρίου του Μουσείου θα μπορούν να ξεναγηθούν στην αίθουσα των γλυπτών που φιλοξενείται στο ισόγειο.

Εκτιμάται, ότι ως τα μέσα του 2013, οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους και πως το άνοιγμα αυτό, σηματοδοτεί την επανέναρξη της λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Στην πρώτη αίθουσα φιλοξενείται η Συλλογή των Γλυπτών που αποτελείται από εκθέματα της Αρχαϊκής- Κλασικής περιόδου και στη δεύτερη αίθουσα γλυπτά της Ελληνιστικής- Ρωμαϊκής περιόδου.Παράλληλα συνεχίζει να λειτουργεί στο κτίριο επέκτασης η Προσωρινή Έκθεση με τα σημαντικότερα εκθέματα.

Το ωράριο λειτουργίας και για τις δύο εκθέσεις είναι Τρίτη- Σάββατο 8 πμ- 8 μμ. Κάθε Δευτέρα, Κυριακή και αργίες οι αίθουσες θα είναι ανοιχτές από τις 9 το πρωί ως τις 4 μετά το μεσημέρι.

Εξ΄ άλλου, από τις 16 Αυγούστου 2012 και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, θα πραγματοποιείται δωρεάν ξενάγηση στη νέα Έκθεση Γλυπτών από τους αρχαιολόγους του Μουσείου Ηρακλείου.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης ήταν από τους πρώτους «επισκέπτες» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

«Παρακολουθούσαμε και παρακολουθούμε το έργο από κοντά και παρά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το σημερινό άνοιγμα, που είναι μεγάλη υπόθεση και για το Ηράκλειο και για την Κρήτη» δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι βρίσκονται σ' εξέλιξη δύο σημαντικές εργολαβίες, η μία χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης και η άλλη από το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΠΑΝ και όπως τον διαβεβαίωσαν οι εργολάβοι «όλα βαίνουν ομαλώς», για την υλοποίηση του στόχου που είναι η πλήρης επαναλειτουργία του μουσείου το καλοκαίρι του 2013.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Γ. Κουράκης, ανέφερε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική μέρα για το Ηράκλειο, αν και πρόκειται για ένα πολύ μικρό δείγμα για το Μουσείο.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία των δύο αιθουσών σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας, με χιλιάδες και μεγάλης αξίας ευρήματα και κάλεσε τους πολίτες να επισκεφτούν τους χώρους του μουσείου για να θαυμάσουν τα εκθέματα- αριστουργήματα.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι ξεκινάει η επανέκθεση. Το Μουσείο αποτελεί μια πολύ σημαντική πολιτιστική κληρονομιά για το Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα», τόνισε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας: "Θα παρακολουθούμε από κοντά να τηρηθούν όλα τα χρονοδιαγράμματα.

Τέλος, ο διευθυντής του Μουσείου Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης, ενημέρωσε για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των υπόλοιπων αιθουσών. Όπως είπε, σε 1,5 μήνα θα είναι έτοιμη και η έκθεση τοιχογραφιών στον α' όροφο. Θα ακολουθήσει το υπόλοιπο μέρος του ορόφου, όπου θα εκτίθενται τα ελληνορωμαϊκά αντικείμενα, ενώ το ισόγειο- που θα παραδοθεί με την ολοκλήρωση- θα φιλοξενεί τα μινωικά αντικείμενα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ