Δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες η Goldman Sachs για συναλλαγές κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες η Goldman Sachs για συναλλαγές κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση

Η Goldman Sachs Group και οι υπάλληλοι της στις ΗΠΑ δεν θα αντιμετωπίσουν καμία ποινική ευθύνη ή δίωξη σχετικά με συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ το οποίο επικαλείται έκθεση της αμερικανικής Γερουσίας.

Λίγοι περίμεναν ότι η τράπεζα θα διωχθεί ποινικά, εξ αιτίας της διερεύνησης αξιόποινων πράξεων που είχε ζητήσει τον Απρίλιο του 201, ο γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών, Καρλ Λέβιν, του οποίου η υποεπιτροπή έκανε έρευνα διαρκείας για την Goldman Sachs.

Η υποεπιτροπή του Λέβιν πραγματοποίησε σειρά τηλε-ακροάσεων ως μέρος της έρευνας, η οποία επικεντρώνεται σε ένα προϊόν στεγαστικών δανείων γνωστό ως Abacus. Όπως ανέφερε η έρευνα του Λέβιν η Goldman παραπλάνησε το Κογκρέσο και τους επενδυτές.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ