Φιλιππίνες: Σε 60 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στις πλημμύρες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Φιλιππίνες: Σε 60 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στις πλημμύρες

Σε 60 αυξήθηκε ο απολογισμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες τις οποίες προκάλεσαν τις τελευταίες ημέρες οι βροχές των μουσώνων στη Μανίλα και τις βόρειες επαρχίες των Φιλιππίνων, ενώ επτά πολίτες φέρονται ως αγνοούμενοι, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Σαράντα τρία από τα θύματα πνίγηκαν στις πλημμύρες ή σε ποταμούς που υπερχείλισαν, 11 σκοτώθηκαν σε κατολισθήσεις, τέσσερις πέθαναν από ηλεκτροπληξία και δύο από καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Οι περισσότεροι μεταξύ των αγνοουμένων παρασύρθηκαν από τα ισχυρά ρεύματα ενώ προσπαθούσαν να περάσουν ποτάμια που είχαν υπερχειλίσει. Δεκατέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στις βροχοπτώσεις που άρχισαν την Τρίτη, ανέφεραν η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η αστυνομία.

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, με 362.307 να διαμένουν σε κέντρα υποδοχής, ενώ 284.177 άνθρωποι έχουν καταφύγει σε συγγενείς ή φίλους, διευκρίνισε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Συνολικά 2,44 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν από τις πλημμύρες, τις χειρότερες από το 2009 όταν η τροπική καταιγίδα Κετσάνα άφησε πίσω της 501 νεκρούς και αγνοούμενους στη Μανίλα και τις όμορες επαρχίες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ