Οργή στο Ναϊρόμπι για τα βουλευτικά έδρανα που στοίχισαν ακριβότερα από το μέσο ετήσιο μισθό της χώρας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Οργή στο Ναϊρόμπι για τα βουλευτικά έδρανα που στοίχισαν ακριβότερα από το μέσο ετήσιο μισθό της χώρας

Την οργή πολλών Κενυατών προκάλεσε η πρόσφατη ανακαίνιση του κοινοβουλίου της χώρας τους με την τοποθέτηση 350 πολυτελών καθισμάτων, εξοπλισμένων με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, που στοίχισαν 200.000 σελίνια ή περίπου 1860 ευρώ το καθένα--περισσότερα χρήματα από το μέσο ετήσιο εισόδημα στην Κένυα. Εξοργισμένοι φορολογούμενοι κατήγγειλαν μέσω του Twitter την σπατάλη που έγινε για τα βουλευτικά έδρανα στο πλαίσιο της ανακαίνισης του κοινοβουλίου, η οποία στοίχισε συνολικά περί τα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας εκπρόσωπος του κοινοβουλίου πάντως υπερασπίστηκε την απόφαση και την δαπάνη η οποία είχε εγκριθεί από τους βουλευτές. "Τα καθίσματα κατασκευάστηκαν από κρατούμενους που σημαίνει ότι τα χρήματα πήγαν από τη μια κρατική υπηρεσία στην άλλη και επομένως δεν χάθηκαν", είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Αξιωματούχοι είπαν τα καθίσματα διαθέτουν συστήματα που επιτρέπουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία αλλά και άλλα εξαρτήματα που θα βάλουν την κενυατική πολιτική στην ψηφιακή εποχή.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο μέσος Κενυάτης κερδίζει μόλις 1450 ευρώ ετησίως.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μισθός Ναϊρόμπι βουλευτικά έδρανα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ