Γαλλία: Το Παρίσι καταδικάζει την εκτέλεση στο Τέξας κατάδικου με νοητική υστέρηση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γαλλία: Το Παρίσι καταδικάζει την εκτέλεση στο Τέξας κατάδικου με νοητική υστέρηση

Η Γαλλία καταδίκασε σήμερα την εκτέλεση, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην πολιτεία Τέξας του Μάρβιν Ουίλσον, ενός 54χρονου Αφροαμερικανού που είχε καταδικαστεί το 1998 για ανθρωποκτονία και είχε διαγνωστεί με νοητική υστέρηση.

«Η εκτέλεση αυτή αντιβαίνει στις διεθνώς αναγνωρισμένες εγγυήσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων που διατρέχουν τον κίνδυνο της θανατικής ποινής, των οποίων εγγυήσεων αρχή είναι η μη-εφαρμογή της εσχάτης των ποινών στα άτομα που πάσχουν από νοητικές διαταραχές», δήλωσε ο Βινσάν Φλορεανί αναπληρωτής εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών σε ενημέρωση του Τύπου.

«Η Γαλλία επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στην ποινή του θανάτου παντού στον κόσμο και σε κάθε περίπτωση. Η κατάργηση της θανατικής ποινής είναι ουσιαστική για την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», πρόσθεσε.

Η εκτέλεση του Ουίλσον είναι η 24η καταδίκου φέτος στις ΗΠΑ και η έβδομη στο Τέξας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ