Ρωσία-υπόθεση Γιούκος: Κατά τρία χρόνια και τέσσερις μήνες μειώθηκε η ποινή κάθειρξης του Λεμπέντεφ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρωσία-υπόθεση Γιούκος: Κατά τρία χρόνια και τέσσερις μήνες μειώθηκε η ποινή κάθειρξης του Λεμπέντεφ

Η ποινή κάθειρξης που έχει επιβληθεί στον Πλάτον Λεμπέντεφ, συνέταιρο του πρώην μεγιστάνα του ρωσικού πετρελαίου Μιχαήλ Χοντορκόφσκι μειώθηκε κατά τρία χρόνια και τέσσερις μήνες και θα αφεθεί ελεύθερος τον Μάρτιο του 2013, ανακοίνωσε ένας από τους συνηγόρους του και το δικαστήριο που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Το δικαστήριο του Βελσκ στη βόρεια Ρωσία "αποφάσισε να μειώσει την ποινή του Λεμπέντεφ στα εννιά χρόνια και οκτώ μήνες συνολικά", ανακοίνωσε η δικαστής Νατάλια Σιντόρακ, αρμόδια για τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης.

"Κανονικά ο Λεμπέντεφ θα πρέπει τώρα να αφεθεί ελεύθερος τον Μάρτιο του 2013", δήλωσε ο Γιούρι Σμιντ, ένας από τους δικηγόρους του Χοντορκόφσκι.

Οι δικηγόροι είχαν καταθέσει προσφυγή στο δικαστήριο για μείωση της ποινής του Λεμπέντεφ και εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία και για τον Χοντορκόφσκι.

Οι Χοντορκόφσκι και Λεμπέντεφ που βρίσκονται στη φυλακή από το 2003 καταδικάστηκαν το 2005 σε κάθειρξη οκτώ χρόνων για τις κατηγορίες της αισχροκέρδειας. Η ποινή τους αυξήθηκε στα 14 χρόνια μετά τη νέα δίκη τους το 2010 για κλοπή πετρελαίου και φοροδιαφυγή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ