Μαυριτανία: Δεν θα απελαθεί ο πρώην διοικητής των μυστικών υπηρεσιών του Καντάφι πριν δικαστεί - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μαυριτανία: Δεν θα απελαθεί ο πρώην διοικητής των μυστικών υπηρεσιών του Καντάφι πριν δικαστεί

Ο μαυριτανός πρόεδρος Μοχάμεντ Ουλντ Άμπντελ Αζίζ δήλωσε σήμερα πως ο Αμπντάλα αλ Σενούσι, πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του ανατραπέντος ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, «θα πρέπει να δικαστεί στη Μαυριτανία», προτού ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για πιθανή απέλασή του.

«Ο αλ Σενούσι έχει προβλήματα με τη δικαιοσύνη στη Μαυριτανία, θα πρέπει να δικαστεί για είσοδο με πλαστή ταυτότητα στη Μαυριτανία», τόνισε ο πρόεδρος Αζίζ κατά τη διάρκεια «συνάντησής του με τον λαό», που οργανώθηκε στο Ατάρ, στα βόρεια της χώρας, με την ευκαιρία της επετείου των τριών ετών από την ανάρρησή του στην εξουσία, το 2009.

Σύμφωνα με τον ίδιον, «το διαβατήριο με το οποίο εισήλθε στη Μαυριτανία ο αλ Σενούσι τον εμφάνιζε ως υπήκοο του Μαλί και τον παρουσίαζε με ψεύτικο όνομα, και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να δικαστεί από την δικαιοσύνη της Μαυριτανίας».

Ο επικεφαλής του κράτους τόνισε επίσης πως «η κατάσταση αυτή επεξηγήθηκε στις αντιπροσωπείες από τη Λιβύη που ήλθαν να ζητήσουν την απέλασή του, όπως και στη γαλλική πλευρά», η οποία αξιώνει επίσης την απέλασή του πρώην διοικητή των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών για τον ρόλο του στην επίθεση κατά αεροσκάφους της UTA το 1989.

Ο αλ Σενούσι συνελήφθη τη νύκτα της 16ης προς 15η Μαρτίου στο αεροδρόμιο της Νουαξότ της Μαυριτανίας με διαβατήριο από το Μαλί και ψευδή στοιχεία ταυτότητας, προερχόμενος από το Μαρόκο. Έκτοτε κρατείται στη Νουαξότ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ