Ουγκάντα: "Αναρρώνουν" αρκετοί από τους 32 ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ουγκάντα: "Αναρρώνουν" αρκετοί από τους 32 ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα

Ορισμένοι από τους 32 ανθρώπους που έχουν προβληθεί από τον ιό Έμπολα και βρίσκονται σε απομόνωση σε μια πτέρυγα κρατικού νοσοκομείου στην Κιμπάλε, στην δυτική Ουγκάντα, αναρρώνουν και μπορεί να λάβουν εξιτήριο σύντομα, υποστήριξε χθες αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών.

Η χώρα της ανατολικής Αφρικής βρέθηκε τις τελευταίες εβδομάδες αντιμέτωπη με το ξέσπασμα επιδημίας του θανατηφόρου ιού Έμπολα, το οποίο ως τώρα στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους.

Ο αξιωματούχος, Νταν Κιαμάνιουα, είπε ότι δεν έχουν υπάρξει νέοι θάνατοι τις τελευταίες δύο ημέρες.

"Έχουμε ενδείξεις που μας κάνουν αισιόδοξους διότι ένας μεγάλος αριθμός από τους 32 ασθενείς που νοσηλεύουμε σε απομόνωση αναρρώνουν. Μάλιστα οι 9 από τους 32 πάνε πολύ καλά και εάν συνεχίσουν να αναρρώνουν με αυτό το ρυθμό μπορεί να τους δώσουμε εξιτήριο πολύ σύντομα", είπε.

Δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για τον Έμπολα, που μεταδίδεται μέσω εκκρίσεων υγρών και ακόμη και τη στενή επαφή, πάντως οι γιατροί μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματά του.

Οι κάτοικοι στην δυτική Ουγκάντα δηλώνουν πολύ φοβισμένοι ακόμα και για να βγουν στις τοπικές αγορές αφού κινδυνεύουν να προσβληθούν από τον Έμπολα, το ξέσπασμα της επιδημίας του οποίου αναφέρθηκε στην Κιμπάλε, περίπου 170 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας.

Η Κιμπάλε βρίσκεται κοντά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά ο ιός το 1976.

Ο υπουργός Τουρισμού Εφραίμ Καμούντου παραδέχθηκε χθες ότι το ξέσπασμα της επιδημίας του Έμπολα φόβισε πολλούς τουρίστες, αλλά επισήμανε ότι η χώρα είναι ασφαλής και η ασθένεια είναι περιορισμένη σε μια περιοχή.

Στη γειτονική Κένυα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε δύο ανθρώπους που υπήρχαν φόβοι πως είχαν προσβληθεί από Έμπολα έδειξαν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ