Υεμένη: Απελευθερώθηκε ο ιταλός όμηρος, υπάλληλος της πρεσβείας στη Σαναά - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Υεμένη: Απελευθερώθηκε ο ιταλός όμηρος, υπάλληλος της πρεσβείας στη Σαναά

Απελευθερώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Αλεσάντρο Σπαντότο υπεύθυνος ασφαλείας της ιταλικής πρεσβείας στην Υεμένη που είχε απαχθεί την Κυριακή στη Σαναά και κρατείτο από μέλη φυλής στην επαρχία Μαρίμπ, ανατολικά της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε πηγή προσκείμενη στις φυλές της περιοχής.

«Μετά τη μεσολάβηση εκπροσώπων των φυλών ο Ιταλός παραδόθηκε στις τοπικές αρχές της επαρχίας και την Παρασκευή θα μεταφερθεί στη Σαναά», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Την απελευθέρωση του ιταλού διπλωματικού υπαλλήλου επιβεβαίωσε και το υπουργείο Εσωτερικών της Υεμένης.

Το υπουργείο είχε αποκαλύψει πως βασικός υπεύθυνος της απαγωγής του Ιταλού είναι ο Αλι Νάσερ Χαρικντάν, μέλος της φυλής Αλ-Τζαλάλ στην περιοχή Αλ-Ουάντι.

Ο Χαρικντάν που καταζητείται για την εμπλοκή του σε υποθέσεις δολοφονίας και ληστείας επιδιώκει να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον του και να δοθούν λύτρα για την απελευθέρωση του ομήρου, είχε τονίσει το υπουργείο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ