Συρία: Οι εξεγερμένοι παραδέχονται για πρώτη φορά ότι χρησιμοποιούν άρματα μάχης στο Χαλέπι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Οι εξεγερμένοι παραδέχονται για πρώτη φορά ότι χρησιμοποιούν άρματα μάχης στο Χαλέπι

Οι σύροι εξεγερμένοι παραδέχθηκαν σήμερα για πρώτη φορά ότι διαθέτουν άρματα μάχης και τα χρησιμοποιούν στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, όπου εδώ και περισσότερες από 10 ημέρες σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών του τακτικού συριακού στρατού.

Οι εξεγερμένοι χρησιμοποίησαν άρματα μάχης για να επιτεθούν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μέναγ, 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χαλεπιού, και κατέστρεψαν ένα ελικόπτερο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας διοικητής των ανταρτών στην επαρχία του Χαλεπιού, ο Άμπντελ Αζίζ Σάλαμε.

"Είχαμε ήδη επιτεθεί πολλές φορές εναντίον του αεροδρομίου, όμως είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούμε βαρέα όπλα και καταστρέψαμε ένα ελικόπτερο", δήλωσε ο διοικητής αυτός.

Πρόκειται για "τέσσερα άρματα μάχης που πήραμε από την Αναντάν", μια πόλη 5 χιλιόμετρα δυτικά του Χαλεπιού όπου οι αντάρτες επιτέθηκαν τη Δευτέρα εναντίον ενός στρατιωτικού φυλακίου, πρόσθεσε ο Σάλαμε.

"Διαθέτουμε οδηγούς αρμάτων μάχης και οι καταστροφές που επιφέραμε στο αεροδρόμιο ήταν πιο σημαντικές από τις προηγούμενες φορές", συνέχισε.

Νωτερίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει ότι το αεροδρόμιο Μέναγ βομβαρδίστηκε από άρμα μάχης.

Σύμφωνα με τον διοικητή των εξεγερμένων, το αεροδρόμιο δέχθηκε επίθεση "από όλες τις πλευρές". "Πολλά κτίρια καταστράφηκαν, μεταξύ αυτών και ο στρατώνας των αξιωματικών, όμως το αεροδρόμιο εξακολουθεί να λειτουργεί. Σύντομα, αν το θέλει ο Θεός, θα επιτεθούμε ξανά", υπογράμμισε ο Σάλαμε.

Ο 46χρονος διοικητής διευκρίνισε ότι το αεροδρόμιο αυτό αποτελεί την τελευταία στρατιωτική θέση του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην περιοχή. "Πρέπει να τελειώσουμε. Πρέπει να καταλάβουμε το αεροδρόμιο για να ελέγξουμε όλη την περιοχή", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σάλαμε σημείωσε ότι στόχος είναι "να καταλάβουμε το αεροδόμιο για να εμποδίσουμε τα ελικόπτερα που βρίσκονται εκεί να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά εξοπλισμού στο Χαλέπι για να πλήξουν τους εξεγερμένους" στην πόλη.

Ο Σάλαμε είναι διοικητής της Ταξιαρχίας Ταουχίντ του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, η οποία δημιουργήθηκε πριν 15 ημέρες μετά τη συνένωση τριών ταξιαρχιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ταξιαρχία Ταουχίντ μετρά 6.000 άνδρες. Όταν ρωτήθηκε για την ύπαρξη ξένων μαχητών, ο Σάλαμε απάντησε: "Δεν τους χρειαζόμαστε. Αποτελούν ένα μικρό αριθμό μαχητών. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι όπλα".

Ο διοικητής χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εξεγερμένοι "πολύ, πολύ καλή. Έχουμε θέσει υπό τον έλεγχό μας πολλές συνοικίες (του Χαλεπιού) και κάθε ημέρα ελέγχουμε περισσότερες. Οι εξεγερμένοι επεκτείνουν το έδαφός τους. Προσπαθούμε να περικυκλώσουμε εντελώς το Χαλέπι, ώστε να αποφύγουμε την αποστολή ενισχύσεων από το καθεστώς", κατέληξε ο Σάλαμε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία εξεγερμένοι άρματα μάχης Χαλέπι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ