Επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Μεσσηνίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Μεσσηνίας

Σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία του νομού Μεσσηνίας, περιόδευσε σήμερα, 2 Αυγούστου, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τζαβάρας.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν ο αρχαιολογικός χώρος της Μεσσήνης όπου ξεναγήθηκε στα σημαντικά ευρήματα από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη. Ο αναπληρωτής υπουργός ενημερώθηκε για το πρόβλημα στέγασης των κινητών μνημείων και δεσμεύτηκε να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες προκειμένου να ανεγερθεί μουσείο, «κατάλληλο να φιλοξενήσει τα ιδιαίτερα σημαντικής αξίας ευρήματα».

Ακολούθως, επισκέφθηκε τα μνημεία «Ανδρομονάστηρο», «Σαμαρίνα» και «Κάστρο Ανδρούσας», όπου πραγματοποιούνται έργα αναστήλωσης, από την 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του ήταν το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο αναπληρωτής υπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος τον ενημέρωσε για την ολοκλήρωση των έργων στο Μέγαρο Χορού της πόλης, αλλά και για το θέμα της παραχώρησης του κτιρίου του Γαλλικού Ινστιτούτου για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κώστας Τζαβάρας εξήρε τη σημασία της αξιοποίησης όλων των μέσων που μας προσφέρει ο πολιτισμός στην προσπάθεια υπέρβασης της οικονομικής κρίσης και τόνισε: «Πάνω από όλα χρειάζεται να κινητοποιήσουμε κοινωνικές δυνάμεις που θα φέρουν στο προσκήνιο νέες αξίες και νέους τρόπους κοινωνικής συμπεριφοράς, πιο συμμετοχικούς και πιο ανιδιοτελείς. Επιβάλλεται να εμπνεύσουμε και να οργανώσουμε ένα κίνημα εθελοντών του πολιτισμού».

Τέλος, επισκέφθηκε το Νιόκαστρο στην Πύλο όπου ολοκληρώνεται στο κτίριο Πασά η περιοδική έκθεση Εναλίων Αρχαιοτήτων, καθώς και το κτίριο Τσικλητήρα στο οποίο φιλοξενείται πλέον η συλλογή χαρακτικών του Ρενέ Πυώ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ