Αίγυπτος: Ο στρατάρχης Ταντάουι θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας στη νέα κυβέρνηση της χώρας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αίγυπτος: Ο στρατάρχης Ταντάουι θα αναλάβει το υπουργείο Άμυνας στη νέα κυβέρνηση της χώρας

Ο στρατάρχης Χουσέιν Ταντάουι θα διατηρήσει τη θέση του στο υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου στη νέα κυβέρνηση που θα σχηματίσουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, όπως ανακόινωσε ο πρωθυπουργός Χισάμ Καντίλ σήμερα. Ο Ταντάουι ήταν υπουργός Άμυνας του Χόσνι Μουμπάρακ επί είκοσι χρόνια, μέχρι την ανατροπή του πρώην προέδρου, τον Φεβρουάριο του 2011, οπότε ανέλαβε την εξουσία ο στρατός. Το Στρατιωτικό Συμβούλιο παρέδωσε την εξουσία στον εκλεγμένο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι στα τέλη Ιουνίου, όμως οι στρατηγοί εξακολουθούν να παίζουν βασικό ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας, με βάση το διάταγμα που εξέδωσαν την παραμονή των προεδρικών εκλογών.

Η ανάληψη του υπουργείου Άμυνας από τον Ταντάουι σημαίνει ότι ο πανίσχυρος στρατός θα διατηρήσει το ρόλο του και στη νέα κυβέρνηση η οποία πρόκειται να ορκιστεί αργότερα σήμερα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ