Γιόχαν Μπλέικ: «Ο ουρανός είναι το όριο» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΣΠΟΡ 

Γιόχαν Μπλέικ: «Ο ουρανός είναι το όριο»

Ο Γιόχαν Μπλέικ περνά το χρόνο του στο Ολυμπιακό Χωριό χωρίς να σκέπτεται τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, προφανώς για να μην αγχώνεται και να παραμένει χαλαρός. «Περνώ το χρόνο μου βλέποντας κρίκετ από το ολυμπιακό τουρνουά. Μόνο όταν κατεβαίνω για προπόνηση το μυαλό μου βρίσκεται στο στίβο», είπε ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, γνωστός στους συμπατριώτες του και ως «The Beast», το προσωνύμιο που του έδωσε ο Γιουσέιν Μπολτ, με τον οποίο ανήκει στην ίδια προπονητική ομάδα.

Για το αν η έλλειψη εμπειρίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες μπορέσει να αποτελέσει ένα μειονέκτημα για τον ίδιο, απαντά: «Όλοι μιλούν για την εμπειρία. Για μένα η εμπειρία δεν δουλεύεται. Το βασικό είναι να βγω στον αγωνιστικό χώρο αφοσιωμένος στον αγώνα μου και να κάνω το σωστό. Το θέμα δεν είναι να κερδίσω τον Γιουσέιν».

Σχετικά με το αν έχει αυξηθεί η ένταση μεταξύ του ιδίου και του Μπολτ στην πορεία για την κατάκτηση της νίκης στο Λονδίνο 2012, είπε: «Κρατάμε μια καλή χημεία. Αστειευόμαστε στην προπόνηση, διασκεδάζουμε. Η ημέρα του αγώνα είναι δουλειά, αλλά εκτός είμαστε ακόμα φίλοι. Δεν είμαι επικεντρωμένος στον Γιουσέιν. Κοιτάζω μόνο την ημέρα του αγώνα. Η φιλοσοφία μου είναι: ''Ο ουρανός είναι το όριο'', μόνο να εργαστούμε σκληρά, κάτι το οποίο είναι αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή και όταν έρθει η ώρα του αγώνα θα δούμε τι θα συμβεί».

Για τον τελικό των 100μ δεν θέλησε να πει για το χρόνο που θα χρειαστεί να κάνει για να κερδίσει την κούρσα, αλλά όπως τόνισε: «Ο κόσμος θέλει να δει παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά να περιμένουμε. Όταν έχει σε μια τέτοια κούρσα γρήγορους αθλητές, όπως τον Γιουσέιν, τον Τάισον (Γκέι), εμένα, τον Τζάστιν (Γκάτλιν) και τον Ασάφα (Πάουελ) μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα. Και αυτό επειδή είναι πραγματικά γρήγοροι αθλητές. Όμως εμείς δεν κοιτάμε τις επιδόσεις, αλλά το χρυσό μετάλλιο».

Ο Μπλέικ δήλωσε ακόμη ότι δεν νιώθει καμία πίεση επειδή είναι ο πιο γρήγορος αθλητής του 2012, ενώ όλοι οι σπρίντερ που θα αγωνιστούν έχουν τις δικές τους προσδοκίες, αφού τη στιγμή του τελικού την αναμένουν εδώ και 4 χρόνια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ