Σε δύσκολη θέση και σε αμηχανία η Τουρκία, σύμφωνα με το ΔΗΚΟ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σε δύσκολη θέση και σε αμηχανία η Τουρκία, σύμφωνα με το ΔΗΚΟ

«Η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας- Ισραήλ, η ισχυροποίηση των Κούρδων αλλά και η νέα κατάσταση που δημιουργείται στη Συρία, έχουν φέρει την Τουρκία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη θέση», εκτιμά το ΔΗΚΟ σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Φώτη Φωτίου.

Ο κ. Φωτίου, σχολίαζε τις προκλήσεις της Τουρκίας, η οποία κάλεσε τις ξένες εταιρείες και τις χώρες στις οποίες ανήκουν αυτές, να αποσυρθούν από τον διαγωνισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι νέες απειλές της Τουρκίας επιβεβαιώνουν, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, την αμηχανία της για την αναβάθμιση της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπέδειξε ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στον στόχο για άμεση αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Κύπρου, ενεργώντας προληπτικά και αποφασιστικά, όταν εκδηλώνονται τέτοιες τουρκικές αντιδράσεις και μεθοδεύσεις, ώστε η διεθνής κοινότητα να παραμένει ενεργά τοποθετημένη δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία, στηρίζοντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ