Γερμανία: «"Τα πάντα" είναι έτοιμη να κάνει η χώρα για να σώσει την ευρωζώνη» δηλώνει ο κυβ.εκπρόσωπος - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γερμανία: «"Τα πάντα" είναι έτοιμη να κάνει η χώρα για να σώσει την ευρωζώνη» δηλώνει ο κυβ.εκπρόσωπος

«Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να σώσει την ευρωζώνη, μέσα στα όρια που της επιτρέπονται», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «"Τα πάντα" σημαίνει όλα όσα της επιτρέπονται», διευκρίνισε ο Γκέοργκ Στράιτερ, όταν ρωτήθηκε για άλλη μια φορά τι σημαίνει η διακήρυξη που έκανε το Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα ότι θα κάνει τα πάντα για την προστασία της ευρωζώνης.

Η γερμανική κυβέρνηση αντιδρά σθεναρά στην τραπεζική λειτουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), δηλαδή το να του επιτραπεί να δανείζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να διαθέτει περισσότερα μέσα για να βοηθά τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες προκειμένου να βγουν από την κρίση. Αντιθέτως, η Ιταλία και η Γαλλία βλέπουν θετικά μια τέτοια εξέλιξη.

«Η χορήγηση τραπεζικής άδειας στον ΕΜΣ δεν περιλαμβάνεται στα σχέδιά μας», επιβεβαίωσε ο Στράιτερ.

Χθες το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας είχε εκφράσει επίσης τις αντιρρήσεις του δηλώνοντας ότι «ο ΕΜΣ δεν διαθέτει τραπεζική άδεια και δεν διαβλέπουμε την ανάγκη να του την χορηγήσουμε».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ