Ισπανία: Στο ΒΒΒ+ διατηρεί ο οίκος Standard & Poor's την αξιολόγηση της ισπανικής οικονομίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ισπανία: Στο ΒΒΒ+ διατηρεί ο οίκος Standard & Poor's την αξιολόγηση της ισπανικής οικονομίας

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's χαιρέτισε σήμερα τα σκληρά μέτρα λιτότητας που λαμβάνει η Ισπανία, επιβεβαιώνοντας ότι η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας παραμένει στο ΒΒΒ+. Ο οίκος εγκωμιάζει την "ισχυρή δέσμευση" της Ισπανίας για την εφαρμογή δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ωστόσο διατηρεί στο "αρνητικό" την μακροπρόθεσμη προοπτική της χώρας, επικαλούμενος τους "πολλαπλούς κινδύνους" που κρύβει η αναπροσαρμογή των οικονομικών στόχων.

Πρόσφατα η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε μέτρα λιτότητας ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα που αγγίζει το 8,9%. Στο "πακέτο" των μέτρων περιλαμβάνονται αύξηση του ΦΠΑ, κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων για τους δημοσίους υπαλλήλους και μείωση των επιδομάτων για τους ανέργους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ