Τουλάχιστον 22 Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν στην επαρχία Χακαρί της Τουρκίας τις τελευταίες 3 ημέρες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τουλάχιστον 22 Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν στην επαρχία Χακαρί της Τουρκίας τις τελευταίες 3 ημέρες

Τουλάχιστον 22 Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες στο ανατολικό τμήμα της Τουρκίας τις τελευταίες τρεις ημέρες, ανέφερε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk στον ιστότοπό του σήμερα, ενώ εντείνονται οι ανησυχίες της Άγκυρας για την δράση κουρδικών παρατάξεων στη γειτονική Συρία. Οι συγκρούσεις ανάμεσα στον τουρκικό στρατό --με την υποστήριξη ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών-- και ανταρτών που ανήκουν στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) συνεχίζονταν γύρω από την πόλη Σεμντινλί, ανέφερε το CNN Türk.

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν στις εχθροπραξίες οι οποίες ξέσπασαν την Κυριακή στην επαρχία Χακαρί, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ και το Ιράν, όπου εκατοντάδες χωρικοί έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας των μαχών.

Στην επαρχία έχουν αναζωπυρωθεί οι συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατό και στους μαχητές του PKK, που μάχεται εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984 και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Πηγές της συριακής αντιπολίτευσης λένε ότι οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ αποχώρησαν από περιοχές δυτικά των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, που πλέον ελέγχονται από μέλη μιας συριακής ένοπλης ομάδας που θεωρείται πως πρόσκειται στο PKK.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα μπορούσαν να επέμβουν ακόμα και εντός του συριακού εδάφους σε περίπτωση επίθεσης ή "απειλής" εκ μέρους μιας "τρομοκρατικής οργάνωσης" που ορμάται από εκεί.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία αντάρτες Κούρδοι Χακαρί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ