Υεμένη: Οκτώ νεκροί σε συγκρούσεις ανάμεσα σε κυβερνητικά στρατεύματα και οπαδούς του Σάλεχ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Υεμένη: Οκτώ νεκροί σε συγκρούσεις ανάμεσα σε κυβερνητικά στρατεύματα και οπαδούς του Σάλεχ

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις της Υεμένης και σε ένοπλα μέλη φυλών πιστά στον πρώην ηγέτη Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, που επιχείρησαν να εισέλθουν σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών στην πρωτεύουσα Σαναά, ανακοίνωσε ιατρική πηγή.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι "ένας μεγάλος αριθμός" ανθρώπων τραυματίστηκε στη διάρκεια των συγκρούσεων. Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι νεκροί είναι στρατιώτες ή μέλη των φυλών.

Νωρίτερα, πηγή του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν τα μέλη των φυλών εισέβαλαν στο κτίριο του υπουργείου για να ζητήσουν δουλειά. Αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα να καταλάβουν το κτίριο μέσα σε τρεις μέρες.

Δεκάδες μέλη φυλών αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τις δυνάμεις ασφαλείας που τα εμπόδισαν να εισέλθουν στο υπουργείο, είπε η πηγή.

Την Κυριακή, περίπου 100 μέλη φυλών κατέλαβαν το ίδιο κτίριο ζητώντας να καταταγούν στην αστυνομία. Συμφώνησαν να εκκενώσουν το κτίριο χθες Δευτέρα όταν οι αξιωματούχοι δεσμεύτηκαν να λάβουν υπ' όψιν τα αιτήματά τους.

Τα περιστατικά των τριών τελευταίων ημερών υπογραμμίζουν την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Υεμένη κατά τους πέντε μήνες μετά την απομάκρυνση του Σάλεχ από την εξουσία με βάση συμφωνία η οποία έδωσε τέλος στις διαμαρτυρίες εναντίον της 33χρονης παραμονής του στην προεδρία και έφερε στην εξουσία τον αντιπρόεδρό του Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ