Κύπρος: Καταρρέει εκκλησία στην κατεχόμενη Κερύνεια - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Καταρρέει εκκλησία στην κατεχόμενη Κερύνεια

Υπό κατάρρευση βρίσκεται η εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ στην κατεχόμενη Κερύνεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κίπρις».

Η εκκλησία, η οποία χτίστηκε το 1860, λειτουργούσε μέχρι πριν από μερικά χρόνια ως «μουσείο εικόνων» και έπρεπε να είχε επισκευαστεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέφτουν οι σοβάδες από τους τοίχους της εκκλησίας, ενώ ο γύρω χώρος είναι γεμάτος αγριόχορτα, τα οποία έχουν φυτρώσει μέχρι και στα παράθυρα της οροφής.

Σημειώνεται ότι στην εκκλησία βρίσκονται χριστιανικές εικόνες από διάφορες περιοχές και «ειδικά οι χριστιανοί τουρίστες που επιδεικνύουν ενδιαφέρον, αντικρίζουν με έκπληξη την κατάσταση και επικρίνουν τους αρμόδιους» του ψευδοκράτους.

Η «Κίπρις» γράφει επίσης ότι και Τουρκοκύπριοι επικρίνουν την αδιαφορία των «αρμοδίων» για την κατάσταση της εκκλησίας και υποστηρίζουν ότι αυτό στρέφεται κατά του τουρισμού.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ