Άλλη το ρεκόρ και άλλη το χρυσό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν κάποιος βλέπει έναν αθλητή να κατέχει το ρεκόρ Ολυμπιακών Αγώνων, είναι λογικό να φαντάζεται ότι τη συλλογή του κοσμεί και το αντίστοιχο χρυσό μετάλλιο.

Ο κανόνας αυτός, όμως, δεν είναι απαράβατος και μία εξαίρεσή του είναι αυτό που συνέβη στο Λονδίνο στα 100μ. ύπτιο. Η Εμιλι Σίμπομ από την Αυστραλία ήταν εντυπωσιακή στον χθεσινό ημιτελικό, πέτυχε ρεκόρ Αγώνων με 58.23, που είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών και η κορυφαία με συμβατικό μαγιό, και φυσικά πρόβαλε ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Φευ, απόψε έμεινε σχεδόν μισό δευτερόλεπτο μακριά από τη χθεσινή της επίδοση (58.68) και είδε την Μίσι Φράνκλιν να της παίρνει το χρυσό μετάλλιο. Το 58.33 της 17χρονης Αμερικανίδας αποτελεί ηπειρωτικό ρεκόρ (όπως και το 58.83 της Γιαπωνέζας Αγια Τερακάουα, που πήρε το χάλκινο), όμως δεν βελτιώνει το ρεκόρ Αγώνων που πέτυχε χθες η Σίμπομ.

Στην κούρσα μετείχε και η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, Τζέμα Σπόφορθ. Όμως, παρά τη θερμή παρότρυνση των Βρετανών στις εξέδρες, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2009 περιορίστηκε στην πέμπτη θέση, μπροστά από την κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου, Κινέζα Τζινγκ Ζάο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ