Β.Κορέα: Ο ΟΗΕ αποστέλλει ομάδα ειδικών για να εξεταστεί πιθανή αρωγή μετά τις καταστροφικές πλημμύρες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Β.Κορέα: Ο ΟΗΕ αποστέλλει ομάδα ειδικών για να εξεταστεί πιθανή αρωγή μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Μια ομάδα στελεχών διαφόρων υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών σχεδιάζει να επισκεφτεί τη Βόρεια Κορέα από αύριο, Τρίτη 31/07/2012 για να αποτιμήσει τις ζημιές που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες πριν αποφασίσει για την αντίδραση του διεθνούς οργανισμού σε αυτές, είπε σήμερα ένας αξιωματούχος της UNICEF, ο οποίος έχει έδρα στην Μπανγκόκ, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

"Συμφωνήσαμε να στείλουμε μια διυπηρεσιακή ομάδα ταχείας αντίδρασης στις δύο περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από αύριο" (31η Ιουλίου), ανέφερε ο Κρίστοφερ ντε Μπόνο, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της UNICEF για την περιοχή Ανατολικής Ασίας-Ειρηνικού, σε δήλωσή του την οποία έστειλε στο πρακτορείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με το επίσημο, κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, σημειώθηκε βροχόπτωση 40 εκατ. μέσα σε 24 ώρες ως το πρωί σήμερα. Οι νέες σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώνονται μετά τις εκτεταμένες πλημμύρες στις οποίες, κατά τις αρχές στην Πιονγκγιάνγκ, έχασαν τη ζωή τους 88 άνθρωποι από την 18η ως την 25η Ιουλίου, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έμειναν άστεγοι και καταγράφηκαν εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ