Βρετανός υπουργός «μάλωσε» τον Μιτ Ρόμνεϊ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βρετανός υπουργός «μάλωσε» τον Μιτ Ρόμνεϊ

Ο Βρετανός υπουργός Πολιτισμού Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, επέπληξε σήμερα τον υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος διερωτήθηκε χθες αν το Λονδίνο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Όταν θα κάνουμε απόψε την τελετή έναρξης και θα πούμε στον κόσμο ότι οκτώ από τα δέκα κορυφαία αθλήματα στον κόσμο είτε επινοήθηκαν είτε συστηματοποιήθηκαν στη Βρετανία --και μόνον δύο στην Αμερική-- ελπίζω ότι ο κ. Ρόμνεϊ θα παρακολουθεί», δήλωσε ο Χαντ.

Ο Ρόμνεϊ δήλωσε χθες στο δίκτυο NBC ότι υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία "δημιουργούν σύγχυση" όσον αφορά την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο αργότερα, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ανασκεύασε τη θέση αυτή.

«Είμαι καταγοητευμένος από την προοπτική (της διεξαγωγής) εξαιρετικά επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων" στο Λονδίνο, σημείωσε. "Αυτό που είδα δείχνει φαντασία και πρόνοια και πολλή οργάνωση. Αναμένω ότι οι Αγώνες αυτοί θα είναι πάρα πολύ επιτυχημένοι», πρόσθεσε.

Ο Κάμερον, ο οποίος αγνόησε τα προηγούμενα σχόλια του Ρόμνεϊ, δήλωσε ότι εξέλαβε αυτό που του είπε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ως «ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς πιστεύω ότι μπόρεσε να δει, όπως καθένας μπορεί να δει, ότι θα γίνουν φανταστικοί Ολυμπιακοί Αγώνες εδώ στο Λονδίνο».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ