Ο Ασάνζ προσέλαβε τον ισπανό δικαστή Μπαλτάσαρ Γκαρθόν ως νομικό σύμβουλο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Ασάνζ προσέλαβε τον ισπανό δικαστή Μπαλτάσαρ Γκαρθόν ως νομικό σύμβουλο

Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ προσέλαβε τον ισπανό δικαστή Μπαλτάσαρ Γκαρθόν ως νομικό σύμβουλο καθώς έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στον Ισημερινό, δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας αυτής Ρικάρντο Πατίνο.

Ο Ασάνζ, ο οποίος έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από τις 19 Ιουνίου, καταζητείται για σεξουαλικά εγκλήματα στη Σουηδία.

Ο Ασάνζ αρνείται τις κατηγορίες αυτές και εκφράζει φόβους ότι εάν εκδοθεί στη Σουηδία θα σταλεί στη συνέχεια στις ΗΠΑ, όπου πιστεύει ότι μπορεί να καταδικαστεί σε θάνατο για κατασκοπεία.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού έχει ανακοινώσει ότι θα εξετάσει με προσοχή το αίτημα του Ασάνζ, όσο χρόνος κι αν χρειαστεί, πριν λάβει απόφαση.

"Ο κ. Ασάνζ ζήτησε τις υπηρεσίες του δικαστή Μπαλτάσαρ Γκαρθόν για την υπόθεση αυτή. Βεβαίως, έχει το δικαίωμα να προσλάβει νομικό και να ζητήσει τις νομικές συμβουλές που χρειάζεται για το αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου", τόνισε ο Πατίνο.

Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάμιξη στην υπόθεση Ασάνζ του Γκαρθόν, γιατί η κυβέρνηση του Ισημερινού έχει "πολύ καλή σχέση με τον ισπανό νομικό", ο οποίος έγινε γνωστός κυρίως επειδή διέταξε τη σύλληψη του χιλιανού δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ το 1998.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ