«Με τις περικοπές κινδυνεύει το σχολικό έτος», προειδοποιεί ο πρόεδρος της ιταλικής Ενωσης Περιφερειών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

«Με τις περικοπές κινδυνεύει το σχολικό έτος», προειδοποιεί ο πρόεδρος της ιταλικής Ενωσης Περιφερειών

«Με τις περικοπές που αποφασίσθηκαν από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, κινδυνεύουμε να μην μπορούμε να εγγυηθούμε την έναρξη του σχολικού έτους», δήλωσε ο πρόεδρος της ιταλικής Ένωσης Περιφερειών Τζουσέπε Καστιλιόνε. Σύμφωνα με τον Καστιλιόνε «οι μισές περιφέρειες τις χώρας θα έχουν πρόβλημα ρευστότητας».

«Συμφωνούμε στο ότι πρέπει να περιορισθούν τα έξοδα, αλλά η οικονομική μας εξασθένιση δεν θα έπρεπε να επηρεάσει τις κύριες αρμοδιότητες μας σε τομείς όπως αυτοί της απασχόλησης και της παιδείας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Περιφερειών.

Σε ό,τι αφορά την συρρίκνωση των περιφερειών που σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού «δεν πρέπει να ξεπερνούν στο εξής τις σαράντα τρεις», ο Καστιλιόνε ζήτησε «να μπορέσουν να αποφασίσουν οι ίδιες οι περιφέρειες ποιες θα πρέπει να συνεχίσουν να υφίστανται και με ποιο τρόπο είναι πιο χρήσιμο να γίνουν οι διάφορες συγχωνεύσεις».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ