Συρία: Οι εξεγερμένοι κατέλαβαν και τρίτο φυλάκιο στα σύνορα με την Τουρκία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Οι εξεγερμένοι κατέλαβαν και τρίτο φυλάκιο στα σύνορα με την Τουρκία

Οι σύροι εξεγερμένοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ένα ακόμη φυλάκιο στα σύνορα με την Τουρκία, το Μπαμπ αλ Σάλαμ, που βρίσκεται βόρεια του Χαλεπίου. Πρόκειται για το τρίτο φυλάκιο στα σύνορα με την Τουρκία που καταλαμβάνουν οι σύροι αντάρτες τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

«Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έθεσε υπό τον έλεγχο του το φυλάκιο Μπαμπ αλ Σάλα, αλλά οι δυνάμεις του (σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ) βομβαρδίζουν τις θέσεις μας από μακριά», δήλωσε ο Άχμεντ Ζάινταν εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμβουλίου της Ηγεσίας της Επανάστασης.

Οι σύροι εξεγερμένοι κατέλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα τα φυλάκια Μπαμπ αλ Χάουα και Τζάραμπλους στα σύνορα με την Τουρκία, καθώς και δύο φυλάκια στα σύνορα με το Ιράκ.

Συνολικά στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας υπάρχουν επτά ενεργά φυλάκια, από τα οποία μόνο το ένα είναι ανοικτό στη διάρκεια θρησκευτικών εορτών και μόνο για πεζούς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ