Ο Μπαν Κι-μουν κάλεσε τις μεγάλες δυνάμεις να υιοθετήσουν κοινή στάση απέναντι στη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Μπαν Κι-μουν κάλεσε τις μεγάλες δυνάμεις να υιοθετήσουν κοινή στάση απέναντι στη Συρία

Εκκληση στη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα στις μεγάλες δυνάμεις να σταθούν ενωμένες απέναντι στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, απηύθυνε χθες ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

«Είμαι βαθειά απογοητευμένος για την απουσία ομοφωνίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας και για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία», δήλωσε ο Μπαν από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Ο Μπαν κάλεσε όλες τις χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να αναλάβουν δράση. Η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο την Πέμπτη σε σχέδιο απόφασης που απειλεί τη Συρία με κυρώσεις εάν ο στρατός δεν αποσυρθεί από τις μεγάλες πόλεις.

Ο Μπαν αναφέρθηκε στη αποτυχία, όπως είπε, του ΟΗΕ και της διεθνούς κοινότητας πριν από 17 χρόνια, να σταματήσουν τη σφαγή 8.000 βόσνιων μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα.

«Τέτοιες τραγωδίες δεν πρέπει να ξανασυμβούν», είπε.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ βρίσκεται στην Κροατία, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στις χώρες της Πρώην Γιουγκοσλαβίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ