Κύπρος: Η Πάφος παρέδωσε την υποψηφιότητα της για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2017 - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Η Πάφος παρέδωσε την υποψηφιότητα της για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2017

Τον φάκελο της υποψηφιότητας της Πάφου για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, για το 2017, στη δεύτερη φάση επιλογής, παρέδωσαν σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Σάββας Βέργας και ομάδα του δήμου στη γενική διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας, Ολυμπία Στυλιανού.

«Το πάθος για να πάρουμε τον τίτλο πιστεύω ότι είναι αυτό που θα μας βοηθήσει να τον πάρουμε», δήλωσε ο δήμαρχος Πάφου. Στόχος και φιλοδοξία είναι να γίνει η Πάφος, όπως είπε, ένας επάξιος εκπρόσωπος της Κύπρου και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η πρόταση που υποβλήθηκε, ανέφερε, αντανακλά και εκφράζει το όραμα της Πάφου, όχι μόνο για σήμερα αλλά και για τις επόμενες δεκαετίες.

Η πρόταση της Πάφου αναφέρεται σε ένα «Ανοιχτό Εργοστάσιο Πολιτισμού», ένα υπαίθριο εργοστάσιο που θα φέρνει τον πολιτισμό και τις τέχνες κοντά στον άνθρωπο, αναμειγνύοντας αρμονικά θεατές και δημιουργούς. Στόχος είναι να γίνει ο πολιτισμός καταλύτης ειρήνης, δημιουργίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης των λαών και να συμβάλει στην ανάπτυξη του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Χθες, είχε υποβάλει τον σχετικό φάκελο και ο δήμαρχος Λευκωσίας, η οποία επίσης διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, το 2017.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ