Οι πρέσβεις των χωρών - μελών του ΟΗΕ καταδίκασαν τις επιθέσεις κατά των Σέρβων του Κοσόβου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Οι πρέσβεις των χωρών - μελών του ΟΗΕ καταδίκασαν τις επιθέσεις κατά των Σέρβων του Κοσόβου

Οι πρέσβεις των χωρών – μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασαν τις πρόσφατες επιθέσεις σε βάρος Σέρβων στο Κόσοβο σε κεκλεισμένων των θυρών διαβουλεύσεις.

Οι απόψεις των πρέσβεων των χωρών της Δύσης από τη μία πλευρά και της Ρωσίας και της Κίνας από την άλλη ήταν διαφορετικές όσον αφορά τα κίνητρα των επιθέσεων, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας είπαν ότι είναι άγνωστο αν οι επιθέσεις είχαν εθνοτικά κίνητρα και οι εκπρόσωποι της Μόσχας και του Πεκίνου δήλωσαν ότι τις εκλαμβάνουν ως επιθέσεις στο σερβικό πληθυσμό.

Ο Ερβέ Λάντσους, επικεφαλής των ειρηνευτικών αποστολών του ΟΗΕ, μίλησε στη συνάντηση για τις τελευταίες επιθέσεις στο Κόσοβο, αναφέρθηκε στις επιθέσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής εορτής, την ημέρα του Αγίου Βίτου στις 28 Ιουνίου και στη δολοφονία ενός ζευγαριού Σέρβων κοντά στο Ουρόσεβατς.

Οι εκπρόσωποι της Ρωσίας, έθιξαν το θέμα των στρατοπέδων εκπαίδευσης Λίβυων και Σύριων στο Κόσοβο και το γεγονός ότι ελάχιστοι εκπατρισθέντες Σέρβοι επιστρέφουν στο Κόσοβο.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν υιοθέτησε συμπεράσματα καθώς η συνάντηση έγινε υπό τη μορφή διαβούλευσης και όχι συνεδρίασης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ