Συρία: Σωματοφύλακας του ενδότερου κύκλου του Άσαντ ήταν ο καμικάζι, - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Σωματοφύλακας του ενδότερου κύκλου του Άσαντ ήταν ο καμικάζι,

Ο καμικάζι που ανατίναξε εκρηκτικά σε μια συνάντηση υπουργών και κορυφαίων αξιωματούχων της ασφάλειας και των ενόπλων δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν ένας σωματοφύλακας του ενδότερου κύκλου του προέδρου, δήλωσε πηγή των συριακών δυνάμεων ασφαλείας.

Εξάλλου από το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Μάναρ της σιιτικής λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και μια πηγή των δυνάμεων ασφαλείας στη Συρία έγινε γνωστό πως ο Άσεφ Σαουκάτ, σύζυγος της αδελφής του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, της Μπούσρα, σκοτώθηκε στη σημερινή βομβιστική επίθεση.

Η πηγή των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο Σαουκάτ υπέκυψε σε νοσοκομείο της Δαμασκού όπου μεταφέρθηκε μετά την επίθεση. Η κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει νωρίτερα πως νεκρός είναι επίσης ο υπουργός Άμυνας Νταούντ Ράτζα.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ακόμη πως ο υπουργός Εσωτερικών είναι ζωντανός και η κατάστασή του είναι "σταθερή", αφού αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πως σκοτώθηκε.

Από πηγές των δυνάμεων ασφαλείας έγινε επίσης γνωστό πως ο επικεφαλής των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών Χισάμ Μπεχτιάρ είναι τραυματίας και υποβάλλεται σε επέμβαση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ