Καμπότζη: Επέστρεψε στην Κίνα ο γάλλος που σχετίζεται με την υπόθεση Μπο Σιλάι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Καμπότζη: Επέστρεψε στην Κίνα ο γάλλος που σχετίζεται με την υπόθεση Μπο Σιλάι

Ένας γάλλος αρχιτέκτονας, ο οποίος ήταν υπό κράτηση στην Καμπότζη εξαιτίας της φερόμενης εμπλοκής του στο μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο στην Κίνα τις τελευταίες δύο δεκαετίες, επέστρεψε στην Κίνα όπου καταζητείται ως μάρτυρας στην υπόθεση, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Πληροφοριών της Καμπότζης.

Ο 52χρονος Πατρίκ Ανρί Ντεβιγιέ τέθηκε υπό κράτηση τον περασμένο μήνα επειδή θεωρείται ότι είχε στενές επιχειρηματικές σχέσεις με τη σύζυγο του αποπεμφθέντα Κινέζου πολιτικού Μπο Σιλάι.

Ο υπουργός Πληροφοριών Κιέου Κανχάριθ δήλωσε στο Ρόιτερς ότι ο Ντεβιγιέ επιβιβάστηκε σε πτήση από την Καμπότζη με προορισμό την Κίνα αργά χθες το βράδυ και ότι έφυγε από τη χώρα με την θέλησή του.

«Η Κίνα τον θέλει για μάρτυρα», είπε ο υπουργός.

Η σύζυγος του Μπο, Γκου Καλάι, γνωστή δικηγόρος, κατηγορείται για την δολοφονία τον περασμένο Νοέμβριο του βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ. Τόσο ο Χέιγουντ όσο και ο Ντεβιγιέ είναι γνωστό ότι είχαν στενές σχέσεις μαζί της.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ