Επέτρεψαν τις επισκέψεις συγγενών σε παλαιστίνιους κρατοούμενους στις ισραηλινές φυλακές - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Επέτρεψαν τις επισκέψεις συγγενών σε παλαιστίνιους κρατοούμενους στις ισραηλινές φυλακές

Μέλη οικογενειών παλαιστινίων κρατουμένων από τη Λωρίδα της Γάζας έλαβαν την άδεια να εισέλθουν στο έδαφος του Ισραήλ για να επισκεφθούν τους συγγενείς τους σε ισραηλινή φυλακή για πρώτη φορά σε διάστημα πέντε ετών, ανακοίνωσε ισραηλινός αξιωματούχος.

Νωρίτερα, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού είχε ανακοινώσει ότι 40 σύζυγοι, μητέρες και πατέρες από τη Λωρίδα της Γάζας θα επισκεφθούν σήμερα τους συγγενείς τους που κρατούνται στη φυλακή Ραμόν.

«Σαράντα άνθρωποι- συγγενείς 24 κρατουμένων- έφθασαν πριν από λίγο στη φυλακή Ραμόν», δήλωσε εκπρόσωπος της φυλακής, προσθέτοντας ότι στο εξής οι επισκέψεις των συγγενών παλαιστινίων κρατουμένων από τη Λωρίδα της Γάζας θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση.

Οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν τις επισκέψεις συγγενών κρατουμένων από τη Λωρίδα της Γάζας σε ισραηλινές φυλακές μετά την απαγωγή του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ το 2007. Ο όμηρος απελευθερώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 1.000 παλαιστινίων κρατουμένων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ