Στόχος της κυβέρνησης να μην θιγούν άλλο οι ευπαθείς ομάδες, δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Στόχος της κυβέρνησης να μην θιγούν άλλο οι ευπαθείς ομάδες, δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου

Οι περικοπές πρέπει να γίνουν με τον ορθολογικότερο και δικαιότερο τρόπο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώνστας στη ΝΕΤ. Στόχος -όπως είπε- είναι «να μη θιγούν άλλο οι πλέον ευπαθείς ομάδες». Τόνισε ακόμη, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση περικοπών εκεί «που δεν θα υπάρξουν κοινωνικές συνέπειες».

Οσον αφορά το ζήτημα της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής ανέφερε ότι το σχετικό αίτημα θα τεθεί «όταν θα είμαστε σίγουροι ότι θα περάσει». «Δεν έχεις και πολλή αξιοπιστία σε ό,τι φορά την αποφασιστικότητά σου να υλοποιήσεις τις αλλαγές όταν δεν έχει ανοίξει καν το επάγγελμα του κουρέα ενώ έχει ψηφιστεί ο νόμος», σημείωσε.

Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να τρέξουμε», επανέλαβε ότι δύο από αυτές είναι ήδη ώριμες και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια λίστα από 23 ακόμη προς υλοποίηση.

Οσον αφορά τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων και είπε ότι θα πρέπει να υπάρξουν μετατάξεις και μετακινήσεις προσωπικού για να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό εκεί που υπάρχουν ανάγκες.

Ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην επηρεαστούν τα ειδικά μισθολόγια.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ