ΗΠΑ: Ο ΓΓ του ΟΗΕ ζήτησε από την Κίνα να βοηθήσει ώστε να τερματιστεί η βία στη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Ο ΓΓ του ΟΗΕ ζήτησε από την Κίνα να βοηθήσει ώστε να τερματιστεί η βία στη Συρία

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ζήτησε το Σάββατο από το Πεκίνο "να χρησιμοποιήσει την επιρροή του" για να εφαρμοστεί στη Συρία το ειρηνευτικό σχέδιο του ειδικού μεσολαβητή Κόφι Άναν, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Μάρτιν Νεσίρκι.

Σύμφωνα με τον Νεσίρκι, ο Μπαν μίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Γιανγκ Τζιετσί για την κατάσταση στη Συρία και την ανάγκη να σταματήσει η βία. "Ζήτησε από την Κίνα να χρησιμοποιήσει την επιρροή για να να εφαρμοστεί άμεσα και πλήρως το σχέδιο έξι σημείων (του Κόφι Άναν) και η απόφαση της Ομάδας Δράσης για τη Συρία" που προβλέπει την πολιτική μετάβαση, πρόσθεσε.

Η Κίνα έχει μπλοκάρει δύο ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που είχαν ως στόχο να ασκήσουν πιέσεις στη Δαμασκό για να σταματήσει η αιματοχυσία στη χώρα. Εδώ και δύο ημέρες οι 15 χώρες-μέλη του Συμβουλίου συζητούν ένα νέο ψήφισμα το οποίο απειλεί τη Συρία με κυρώσεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ