Ιράκ: Η Αλ-Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για σειρά φονικών επιθέσεων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιράκ: Η Αλ-Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για σειρά φονικών επιθέσεων

Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, πίσω από το οποίο βρίσκεται η Αλ Κάιντα, ανέλαβε στο Ίντερνετ την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων που αιματοκύλησαν το Ιράκ τις τελευταίες εβδομάδες και πάνω από είκοσι πραγματοποιήθηκαν στις 13 Ιουνίου, με αποτέλεσμα το θάνατο 72 ανθρώπων.

Με ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο Honein που υποστηρίζει τον τζιχάντ (ισλαμικός ιερός πόλεμος), το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (ISI) ανέλαβε την ευθύνη για 47 επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα πολλών μηνών, 27 από τις οποίες στις 13 Ιουνίου.

Αυτή η τελευταία σειρά επιθέσεων, που πραγματοποιήθηκε κατά τον εορτασμό μιας σιιτικής θρησκευτικής γιορτής, είχε προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 72 ανθρώπους και τον τραυματισμό άνω των 250. Η 13η Ιουνίου ήταν η πιο αιματηρή ημέρα στο Ιράκ από τον Αύγουστο του 2011.

Το ISI ανέλαβε εξάλλου την ευθύνη για πολλές βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες εναντίον στρατιωτών, αστυνομικών και αμάχων.

Κατά το μήνα Ιούνιο καταγράφηκε αύξηση της βίας στο Ιράκ. Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, 282 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις. Η ιρακινή κυβέρνηση ανέφερε από την πλευρά της πως οι νεκροί ήταν 131

(ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ