Ρωσία: Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη μετά το θάνατο 170 ανθρώπων από ξαφνικές πλημμύρες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρωσία: Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη μετά το θάνατο 170 ανθρώπων από ξαφνικές πλημμύρες

Η ρωσική κυβέρνηση παραδέχθηκε σήμερα ότι έγιναν λάθη στο χειρισμό των ξαφνικών πλημμυρών που σημειώθηκαν στη νότια Ρωσία και κατά τις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 170 άνθρωποι.

«Τοπικοί ηγέτες και κυβερνητικές υπηρεσίες έκαναν λάθη», δήλωσε ο υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Βλαντίμιρ Πούτσκοφ. Οι κάτοικοι που επλήγησαν από τις πλημμύρες, οι οποίες άρχισαν την Παρασκευή, δεν είχαν προειδοποιηθεί επαρκώς, πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Το Κρεμλίνο κήρυξε τη σημερινή ημέρα πένθους μετά τις χειρότερες πλημμύρες στην πρόσφατη ιστορία της χώρας. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε την πόλη Κριμσκ, όπου το νερό έφτασε το Σάββατο σε ύψος δυόμισι μέτρων και πνίγηκαν τουλάχιστον 140 άνθρωποι. Τμήματα της πόλης εξακολουθούν σήμερα να βρίσκονται κάτω από το νερό. Χιλιάδες άνθρωποι, τα σπίτια των οποίων είναι πλημμυρισμένα, εξακολουθούν να περιμένουν την έκτακτη βοήθεια που περιλαμβάνει τρόφιμα και ρουχισμό.

Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν επίσης την έρευνα για θύματα μέσα και γύρω από τα θέρετρα του Κρασνoντάρ, στη Μαύρη Θάλασσα.

Αυτόπτες μάρτυρες της καταστροφής δήλωσαν σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος απ' αυτόν που ανακοινώθηκε, ενώ μπλόγκερ κατηγορούν τις αρχές ότι κρύβουν την αληθινή έκταση της καταστροφής.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ