Αφγανιστάν: Ο Καρζάι ζήτησε τη συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας στον αγώνα κατά της διαφθοράς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αφγανιστάν: Ο Καρζάι ζήτησε τη συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας στον αγώνα κατά της διαφθοράς

Ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι ευχαρίστησε σήμερα την διεθνή κοινότητα για την δέσμευσή της να χορηγήσει βοήθεια ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα του μέχρι το 2015 και κάλεσε τους δωρητές να συμμετέχουν στον αγώνα κατά της διαφθοράς.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις χώρες, όλους τους οργανισμούς που υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν το Αφγανιστάν», τόνισε ο Καρζάι στους δημοσιογράφους, μια ημέρα μετά τη διεθνή διάσκεψη στο Τόκιο για την παροχή βοήθειας στη χώρα.

Οι 80 χώρες και οργανισμοί που συμμετείχαν στη σύνοδο έθεσαν ορισμένους όρους για την παροχή της νέας βοήθειας προς το Αφγανιστάν, ζητώντας επίμονα από τις αρχές της Καμπούλ να καταπολεμήσουν με αποφασιστικότητα την διαφθορά.

«Δεν μπορεί μόνη της η αφγανική κυβέρνηση να το κάνει αυτό, δεν μπορούμε να καταφέρουμε να μειώσουμε την διαφθορά χωρίς την συνεργασία των διεθνών δωρητών», πρόσθεσε ο Καρζάι.

Τέλος, ο ίδιος είπε πως και οι δύο πλευρές θα πρέπει να ελέγχουν το πως διανέμεται η βοήθεια, πως καθορίζονται τα προγράμματα και τα σχέδια επί αφγανικού εδάφους και πως διατυπώνονται τα συμβόλαια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ