Γαλλία: Η Συριακή αντιπολίτευση ζητάει την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γαλλία: Η Συριακή αντιπολίτευση ζητάει την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού

Ο επικεφαλής του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου κάλεσε σήμερα τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη των Φίλων του Λαού της Συρίας να ταχθούν υπέρ της επιβολής ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού και της δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Συρία.

«Οφείλουμε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού και τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων», δήλωσε ο Αμπντέλ Μπασέτ Σαΐντα απευθυνόμενος στους εκπροσώπους κρατών και οργανώσεων που συμμετέχουν στη Διάσκεψη.

Τα μέτρα αυτά πρέπει να περιλαμβάνονται σε απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ «υπό το άρθρο VII» του Χάρτη, το οποίο προβλέπει την επιβολή κυρώσεων και την προσφυγή στη στρατιωτική βία.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Συμβουλίου έδωσε τη διαβεβαίωση ότι το καθεστώς Ασαντ αποδυναμώνεται. «Το καθεστώς έχει αρχίσει να πέφτει, να χάνει τον έλεγχο του εδάφους».

Απευθυνόμενος δε στην κοινότητα των αλαουιτών είπε: "Θέλουμε να πούμε στους αδελφούς μας αλαουίτες ότι αποτελούν μία σημαντική συνιστώσα του εθνικού ιστού της Συρίας. Δεν θα κάνουμε διακρίσεις εναντίον τους, μόνο οι υπεύθυνοι για εγκλήματα (διαπράττονται εδώ και 17 μήνες) θα δικασθούν", δήλωσε ο κουρδικής καταγωγής πρόεδρος του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου.

Ο Αμπντέλ Μπασέτ Σαΐντα απευθύνθηκε τέλος στη Ρωσία που μποϊκοτάρει μαζί με την Κίνα τη διεθνή διάσκεψη του Παρισιού και ασκεί συστηματικά βέτο σε κάθε σημαντική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας: «Απευθύνουμε έκκληση προς τη ρωσική ηγεσία. Εχουμε νόμιμα δικαιώματα και είναι προς το συμφέρον και των δύο λαών: του ρωσικού και του συριακού λαού».

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου θα επισκεφθεί αύριο τη Ρωσία για συνομιλίες με μέλη της ρωσικής ηγεσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax , το οποίο επικαλείται διπλωματική πηγή, σύμφωνα με την οποία, θα γίνει δεκτός στο Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ