Ερευνητικό πρόγραμμα για την εξάρτηση από τον τζόγο, ανακοινώνουν ΟΠΑΠ και Πανεπιστήμιο Αθηνών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Ερευνητικό πρόγραμμα για την εξάρτηση από τον τζόγο, ανακοινώνουν ΟΠΑΠ και Πανεπιστήμιο Αθηνών

Τη συνεργασία τους στη διεξαγωγή ενός επιστημονικού ερευνητικού προγράμματος, το οποίο θα εξετάσει το φαινόμενο της ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια και της εξάρτησης απ' αυτά, στον ενήλικο και εφηβικό πληθυσμό της χώρας, ανακοινώνουν την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Γιάννης Σπανουδάκης και ο διευθυντής της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών-, Γιώργος Ν. Παπαδημητρίου.

Πρόκειται για την πρώτη συστηματική έρευνα του είδους που γίνεται στη χώρα μας, με πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ ΑΕ, στο πλαίσιο των δράσεων και μέτρων που εφαρμόζει για το «Υπεύθυνο Παιχνίδι», στα πρότυπα όλων των Λοταριών- μελών της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας εταιρειών οργάνωσης τυχερών παιχνιδιών.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 11 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, θα παρουσιαστούν και τα απολογιστικά στοιχεία από τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης για τον Τζόγο, του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, η οποία λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2011, παρέχει υπηρεσίες τηλε-συμβουλευτικής και επιχορηγείται από την ΟΠΑΠ ΑΕ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ