Επαναλαμβάνεται η μεταφορά προμηθειών του ΝΑΤΟ προς το Αφγανιστάν μέσω του Πακιστάν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Επαναλαμβάνεται η μεταφορά προμηθειών του ΝΑΤΟ προς το Αφγανιστάν μέσω του Πακιστάν

Δύο φορτηγά τα οποία μεταφέρουν προμήθειες του ΝΑΤΟ που προορίζονται για τις Nατοϊκές στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, διέσχισαν τα σύνορα με το Πακιστάν. Είναι η πρώτη φορά σε διάστημα επτά μηνών που οι αρχές του Πακιστάν διαθέτουν τους οδικούς άξονες της χώρας για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων της Isaf.

Σύμφωνα με τελωνειακές πηγές του Πακιστάν, τα φορτηγά διέσχισαν τα σύνορα από τον συνοριακό πέρασμα Σαμάν περνώντας στο νότιο Αφγανιστάν, κατόπιν της συμφωνίας που επιτεύχθηκε αυτήν την εβδομάδα ανάμεσα στο Ισλαμαμπάντ και την Ουάσινγκτον, η οποία θέτει τέλος στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε από την αμερικανική αεροπορική επιδρομή κατά την οποία σκοτώθηκαν 24 πακιστανοί στρατιώτες τον περασμένο Νοέμβριο.

«Λάβαμε χθες διαταγές να επιτρέψουμε στα φορτηγά που μεταφέρουν προμήθειες του ΝΑΤΟ να διασχίσουν τα σύνορα, αλλά οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν είιχαν λάβει τις διαταγές. Ελαβαν σήμερα τις διαταγές και τώρα δύο φορτηγά διέσχισαν τα σύνορα προς το Αφγανιστάν».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ