Ρωσία: Το τουρκικό αεροσκάφος προκάλεσε την αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρωσία: Το τουρκικό αεροσκάφος προκάλεσε την αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας

Το τουρκικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε στις 22 Ιουνίου προκάλεσε την συριακή αντιαεροπορική άμυνα, παραβιάζοντας δύο φορές τον εναέριο χώρο της Συρίας, δήλωσε σήμερα ρωσική πηγή, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

«Οι ενέργειες του τουρκικού αεροσκάφους προφανώς ήταν προκλητικές. Αλλιώς πώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι το μαχητικό αυτό αεροσκάφος παραβίασε δύο φορές τον συριακό εναέριο χώρο», επισήμανε η ίδια πηγή.

«Το πλήρωμα δεν μπορεί παρά να είχε ένα και μόνο κίνητρο: να ελέγξει το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας και αυτό έκανε», πρόσθεσε.

Ρωσική στρατιωτική πηγή τόνισε την Δευτέρα πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τουρκικό αεροσκάφος είχε παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο και πως διαθέτει στοιχεία για το σύνολο της πτήσης του.

Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε από τη Μόσχα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ