Αυστραλία: Σήμα κινδύνου εξέπεμψε πλοίο με περίπου 180 μετανάστες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Σήμα κινδύνου εξέπεμψε πλοίο με περίπου 180 μετανάστες

Οι αυστραλιανές αρχές εντόπισαν πλοίο νότια της Ινδονησίας που μεταφέρει μετανάστες και νωρίτερα είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου. Το HMAS Wollongong του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας εντόπισε το σκάφος στο οποίο επιβαίνουν 130 ως 180 πρόσφυγες και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατευθύνεται στο Νησί των Χριστουγέννων στον Ινδικό Ωκεανό.

«Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, το HMAS Wollongong δεν μπορεί να πλησιάσει το πλοίο για να επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο», ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Αρχή Θαλάσσιας Ασφάλειας (AMSA).

Νωρίτερα ο αυστραλός υπουργός Εσωτερικών Τζέισον Κλαρκ δήλωσε πως το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου επειδή "έβαζε νερά". Το σήμα κινδύνου καταγράφηκε στις 04:30 και το πλήρωμά του ζήτησε από τα παραπλέοντα εμπορικά πλοία να σπεύσουν σε βοήθεια.

Το πλοίο βρίσκεται 63 μίλια νοτιοδυτικά της Ιάβας και 200 μίλια βορειοδυτικά του Νησιού των Χριστουγέννων, στα ινδονησιακά χωρικά ύδατα.

«Αν το πλοίο βυθιστεί, αν δεν μπορέσει να επιστρέψει στην Ινδονησία, το HMAS Wollongong θα σπεύσει σε βοήθεια, όπως και άλλα πλοία που βρίσκονται κοντά», πρόσθεσε ο υπουργός.

Η ινδονησιακή υπηρεσία διάσωσης Basarnas είναι έτοιμη να στείλει αεροσκάφος στην περιοχή για να ρίξει στη θάλασσα σωσίβια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ