Υεμένη: Δέκα καμικάζι, μέλη της αλ Κάιντα συνελήφθησαν, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Υεμένη: Δέκα καμικάζι, μέλη της αλ Κάιντα συνελήφθησαν, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας

Δέκα βομβιστές αυτοκτονίας ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες μέλη της αλ Κάιντα στην Υεμένη, που ευθύνεται για το θάνατο περίπου 100 στρατιωτών στις 21 Μαΐου, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

«Οι δέκα από τους συλληφθέντες είναι καμικάζι, γεγονός που μας επέτρεψε να αποφύγουμε δέκα επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στην πρωτεύουσα», επισημαίνει το υπουργείο στην ιστοσελίδα του.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας ανακάλυψαν στο σπίτι των συλληφθέντων την διαθήκη του καμικάζι που πραγματοποίησε την επίθεση στις 21 Μαΐου, ο οποίος ήταν μικρότερος από 18 χρόνων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ανώτατος αξιωματούχος της Υεμένης είχε δηλώσει πως τα μέλη του πυρήνα που ευθύνεται για την επίθεση συνελήφθησαν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ευθύνη της επίθεσης εναντίον στρατιωτών που έκαναν δοκιμές για στρατιωτική παρέλαση στη Σαναά ανέλαβε η οργάνωση «Υποστηρικτές της Σαρία», όνομα που χρησιμοποιεί η αλ Κάιντα στην Υεμένη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ