Μεξικό: Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη σας, δήλωσε ο Ενρίκε Πένια Νιέτο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μεξικό: Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη σας, δήλωσε ο Ενρίκε Πένια Νιέτο

Ο Ενρίκε Πιένα Νιέτο, ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στο Μεξικό, δήλωσε πως «θα τιμήσει την εμπιστοσύνη» των ψηφοφόρων του και «θα τηρήσει τις υποσχέσεις του».

«Το Μεξικό νίκησε», είπε χαρακτηριστικά ο Πένια Νιέτο και πρόσθεσε πως το κόμμα του κέρδισε μια δεύτερη ευκαιρία, την οποία θα τιμήσει με αποτελέσματα".

Το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα του Πένια Νιέτο κυβερνούσε το Μεξικό επί 71 χρόνια ως το 2000.

«Δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν», επισήμανε ο ίδιος, απαντώντας σε αυτούς που εκφράζουν φόβους για την ιστορία διαφθοράς και αυταρχισμού του κόμματός του.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Μεξικού υποσχέθηκε ένανέο τρόπο διακυβέρνησης πάντα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας.

Νωρίτερα, ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας Φελίπε Καλντερόν δήλωσε πως είναι «απολύτως διαθέσιμος να συνεργαστεί» με τον Πένια Νιέτο ώστε η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, που θα ολοκληρωθεί με την ορκωμοσία του την 1η Δεκεμβρίου, να γίνει με τάξη, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ