Μιανμάρ: Επικρίσεις κατά της Αούνγκ Σαν Σου Κι επειδή αποκαλεί τη χώρα της Βιρμανία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μιανμάρ: Επικρίσεις κατά της Αούνγκ Σαν Σου Κι επειδή αποκαλεί τη χώρα της Βιρμανία

Τις επικρίσεις των εκλογικών αρχών της Μιανμάρ δέχθηκε η ηγέτις της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σου Κι επειδή επανειλημμένα σε ομιλίες της στο εξωτερικό αποκαλεί τη χώρα της «Βιρμανία», μεταδίδουν σήμερα τα τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New Light of Myanmar, η Εκλογική Επιτροπή έστειλε επιστολή στον Εθνικό Σύνδεσμο για τη Δημοκρατία, το κόμμα της Σου Κι, με την αυστηρή επισήμανση να αποκαλείται η χώρα όπως αναφέρει το Σύνταγμα.

Το σύνταγμα του 2010, το οποίο συνέταξε το στρατιωτικό καθεστώς, αναφέρει ότι «το κράτος πρέπει να αποκαλείται Δημοκρατία της Ένωσης της Μιανμάρ».

Η 67χρονη Σου Κι ολοκληρώνει ευρωπαϊκή περιοδεία της στην Ελβετία, τη Νορβηγία, τη Βρετανία, την Ιρλανδία και τη Γαλλία και αύριο αναμένεται να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Σε πολλές ομιλίες της έχει αποκαλέσει τη χώρα της Βιρμανία, ονομασία που έφερε το κράτος αυτό της νοτιοανατολικής Ασίας μέχρι το 1991, οπότε η χούντα την άλλαξε σε Μιανμάρ.

Η ονομασία Μιανμάρ είναι αρχαία, αφορούσε την κεντρική χώρα και ορισμένοι θεωρούν ότι περιλαμβάνει τις διαφορετικές εθνότητες της χώρας. Οι Βιρμανοί υπολογίζεται ότι αποτελούν λιγότερο από το 70% του συνολικού πληθυσμού.

Η ονομασία Βιρμανία έχει δοθεί από τους Βρετανούς, υπό την κυριαρχία των οποίων βρισκόταν η χώρα από το 1826 ως το 1948.

«Η λέξη Βιρμανία είναι πιο εύκολη στη γλώσσα», είχε δηλώσει στις αρχές του έτους η Σου Κι, εξηγώντας την προτίμησή της στην ονομασία αυτή.

«Στην πραγματικότητα οι ξένοι προφέρουν πολύ καλύτερα τη λέξη Βιρμανία από τη λέξη Μιανμάρ», είχε υποστηρίξει η Σου Κι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ